Egyezségi tanácsadás

Irodánk elsődleges célja a konfliktusok békés rendezéséhez olyan komplex – jogi, gazdasági, pszichológiai, kommunikációs – szakmai segítséget nyújtani (tevékenység ellátási, elvállalási jogosultsági keretein belül), amely elősegítheti egy már folyamatban lévő polgári peres eljárás mielőbbi lezárást vagy még annak elindulása előtt éket vethet a jogvita eszkalálódása elé.

Amennyiben kifejezetten ügyvédre is szüksége van, kérésre szakvizsgázott jogász ajánl a területre szakosodott jelenleg is aktív praktizáló kollégát, vagy e tárgyban forduljon ügyvédjéhez, jogtanácsosához, ill. európai közösségi jogászhoz, külföldi jogi tanácsadóhoz.

Mentálegészségügyi ellátás

Nem egészségügyi szakszolgáltatásként végzett mentálegészségügyi ellátás keretében diplomás lelkigondozói segítség mellett a problémák jogi, gazdasági és pszichés összetevőinek azonosításával, érdekek és célskálák valamint távolabbi kimenetek feltérképezésével a megfelelő szakember bevonása útján nyílik lehetőség életvezetési megoldásokra.

Tájékoztatás: az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján Magyarországon pszichiátriai diagnózis felállítására kizárólag pszichiáter szakorvos, pszichoterápia végzésére klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta jogosult. Az Iroda szolgáltatásai nem minősülnek ilyen tevékenységnek és nem helyettesíti a pszichiátriai diagnózist, a pszichoterápiát vagy szakpszichológusi segítséget. Betegségek diagnosztizálása, gyógyítása orvosi kompetencia, így egészségügyi vizsgálat, diagnózis, kezelés tekintetében, amennyiben ez szükséges, javasolt háziorvos, szakorvos ill. szakpszichológus, pszichoterapeuta felkeresése!

Interkulturális szakértés

Interkulturális tanácsadás, szakértés alatt globalizált világunk növekvő jelenlétű kisebbség-többségi, nemzetközi elemeket tartalmazó ill. kulturális eltérésekből fakadó heterogén viszonyrendszerekre szakosodott diplomás tanácsadó kínál interdiszciplináris segítséget.

Coaching

Elsődlegesen a sport- és a kkv szektor számára menedzsment területen cégvezetői tapasztalattal és világversenyek érmeseként több évtizedes sportmúlttal nyújtunk magas szintű kvalifikált vállalati és vezetői coaching szolgáltatást.

Mediáció

Klasszikus mediáció során – általában megromlott érzelmi, rokoni vagy gazdasági partnerségben lévő – ügyfeleinket diplomás mediátor (IM nyilvántartásba vett közvetítő) és szakjogász segíti informális és formális elemeket egyaránt tartalmazó igazságügyi közvetítői eljárásban egyező akaraton nyugvó megállapodási okirat létrejöttéhez.

Egyezségi okirat létrehozását célzó pártatlan mediáció (közvetítői eljárás) elindulásához a felek egyező akaratnyilatkozatára – a mediátor együttes írásbeli felkérésére – van szükség; kapcsolatfelvétel előtt javasolt ez irányú közös döntés a részrehajlás látszatának elkerülésére. Ugyanakkor jellemezően az egyezséget jobban kereső, aktívabb fél megkeresésére is van mód a közös felkérést célzó akaratnyilatkozat kezdeményezésének segítésére ill. igazságügyi közvetítői eljárással kapcsolatos további általános tanácsadásra.

Tájékoztatás: a közvetítői tevékenységről szóló 2002. évi LV. törvény 38/G. § szerinti ún. alávetési nyilatkozatot az Irodához kötődő személy nem tett, közvetítői tevékenység elvállalása a mediátor szabad választása és a megkereső felekkel való egyeztetés tárgya. Közvetítői tevékenységből fakadó titoktartási kötelezettség ekképp csak annak elvállalása után (beleértve természetesen annak megszűnését követően is) áll fenn.